Wat heb je nodig voor 3 kleine bananenpannenkoekjes?

  • 1  banaan
  • 1 biologisch ei
  • twee theelepels kaneel
  • kokosolie of roomboter om in te bakken
  • ter garnering aardbeien en kokosrasp
  • Een koekepan

Zo maak je bananenpannenkoek

  1. Prak de banaan met een vork op een bord goed fijn. Kluts het ei in een kommetje. Voeg daar de geprakte banaan en 2 theelepels kaneel aan toe. De kaneel maakt de banaan zoeter, maar stabiliseert ook je suikerspiegel.  Meng het geheel tot een egale massa. Je beslag is nu klaar om hier 2 á 3 pannenkoekjes mee bakken.
  2. Verhit een scheutje kokosolie of roomboter in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat de pannenkoekjes bakken totdat de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kun je ze omscheppen met een spatel en de andere kant bakken.  Bak de bananenpannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Voor mooi ronde pannenkoekjes kun je eventueel ook een bakring gebruiken. Haal de bakring weg zodra de pannenkoekjes een beetje droog worden.
  3. Leg de bananenpannenkoekjes op een bord en garneer ze met aardbeien en kokosrasp of iets anders dat je lekker vindt.