Detox-coach

Detox-coach

Detox; het reinigen of ontgiften van het lichaam.

Onze leefwereld zit tegenwoordig vol met zware metalen. Enkele voorbeelden zijn vervuilde lucht,  voorbewerkt voedsel, tabaksrook, medicijnen en pesticiden. Afvalstoffen zijn deels ook afkomstig uit verschillende normale processen in je lichaam. Lichaamseigen afvalstoffen kan het lichaam echter gemakkelijker afbreken. Hoe gezond je ook probeert te leven, het is bijna onmogelijk jezelf totaal te beschermen tegen het opslaan van allerlei afvalststoffen.

Waarom detoxen?

De lever is het grootste ontgiftings- en stofwisselingsorgaan in je lichaam. Het heeft wel vierhonderd verschillende functies. Zo ook het in balans houden van je hormonen. Als je lever niet goed functioneert kun je dus veel verschillende klachten hebben. De lever zet toxische stoffen om in onschadelijke stoffen. Daarna worden ze veilig afgevoerd en uitgescheiden via de darmen en nieren. Als de darmen niet goed functioneren krijgt je lever het extra zwaar. Hierdoor kan het niet alle functies optimaal uitvoeren. Dit zal uiteindelijk leiden tot allerlei chronische ziektes en snelle veroudering. Het is dus belangrijk je lever in goede conditie te houden. Is de aanvoer van afvalstoffen te groot dan zullen deze worden opgeslagen in bind- en vetweefsel. Op korte termijn kan dit leiden tot geestelijke achteruitgang en afgenomen energie. Ook het centraal zenuwstelsel zal minder goed functioneren. Organen kunnen hierdoor schade oplopen. Voor je algehele gezondheid is het dus van belang om de opgehoopte afvalstoffen regelmatig uit je lichaam te verwijderen.

Verantwoord detoxen

Het ontgiften in de lever gaat in drie stappen: Eerst het in water oplosbaar maken van de toxische stoffen. Daarna deze toxische stoffen onschadelijk maken en tenslotte deze stoffen afvoeren. Om goed te kunnen ontgiften heeft je lever veel voedingsstoffen nodig: vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten, sporenelementen en nog veel meer. Hiermee worden enzymen aangemaakt die nodig zijn om gifstoffen onschadelijk te maken en af te breken.

Ga nooit detoxen bij een overbelaste lever!

Deze krijgt hierdoor nóg meer afvalstoffen te verwerken. Met nóg meer klachten tot gevolg! Begin dus nooit zo maar aan een paar detoxdagen. Ook geen sapvastdagen. Door op de juiste manier te detoxen kun je je lichaam van binnenuit ontgiften, optimaal voeden en herstellen. Detox is ook een mooie manier om overtollige kilo’s kwijt te raken en een gezonde start te maken naar een energieker leven.
Verantwoord detoxen?
Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met Voedingbewustzijn: Tel.0612368398 of mail info@voedingbewustzijn.nl