Voeding Bewust Zijn

Voeding Bewust Zijn

Het zelfgenezend vermogen

Voeding Bewust Zijn helpt voor de broodnodige balans in je lichaam. Een lichaam dat in balans is houdt chronische ziekten buiten de deur en maakt dat we ons gelukkig voelen. Ons lichaam bezit allerlei systemen die erop gericht zijn ons zo gezond mogelijk te houden. Dit wordt ook wel het zelfgenezend vermogen genoemd. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam is sterk afhankelijk van beweging, voeding, en je mentale gesteldheid. We moeten ons bewuster worden van wat het lichaam wel en niet aan kan.

Oorzaken ziekten

Ziekten komen vaak voort uit erfelijkheid, ongezonde voeding, stress, vervuiling, roken, alcohol en een verkeerde leefwijze. Ook onopgeloste emoties kunnen blokkades wordenworden die vervolgens het immuunsysteem verzwakken. Je wordt pas ziek als je zelfgenezend vermogen ontoereikend is. Ziekte spoort je aan om te veranderen, het is een soort van alarmbel. Medicijnen kunnen pijn verlichten, maar pakken de oorzaak niet aan. Dat moet jezelf doen.

Beweging
zorgt voor een goede doorstroming van bloed en lymfevocht en is dan ook essentieel voor het gezond blijven van je lichaam. Deze vloeistoffen zijn de dragers van het immuunsysteem en bevatten energie, zuurstof en andere bouwstoffen  voor de weefsels in je hele lichaam.
Negatieve stress is net als drugs, overmatig alcoholgebruik, roken en fysieke verwonding; één van de slechtste dingen die je je lichaam aan kunt doen. Wanneer je gestrest bent verkeert je lichaam constant in een houdgreep van angst en spanning. De zelfhelende processen in je lichaam worden hierdoor minder efficiënt of zelfs helemaal stop gezet.
De voeding die je eet vormt een belangrijke bouwsteen voor je zelfhelend vermogen. Wie gezonde voeding eet geeft zijn lichaam precies wat het nodig heeft om gezond te blijven.

Symptomen herkennen

Vaak merk je de symptomen van het eten van verkeerde bouwstoffen niet eens meer op. Je denkt al snel dat lichamelijke problemen aan ouderdom of genetische aanleg ligt. Vermoeidheid, gebrek aan energie, ontstekingen of maag- en darmstoornissen zijn echter symptomen die aangeven dat er iets mis is. Tegelijkertijd zijn ze een poging van het lichaam om het evenwicht te herstellen. Door bewust om te gaan met de dagelijkse voeding kun je voor een groot deel je eigen verantwoording pakken. We moeten dus Voeding Bewust Zijn.

Chronische ziekten

We stevenen in Nederland af op zes miljoen chronisch zieke mensen. Vijfennegentig procent van alle chronische ziektes ontstaat door chronische ontstekingen. Ze spelen niet alleen een rol bij auto-immuunziektes, maar ook bij hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk, obesitas, insulineresistentie, fibromyalgie, depressie, botontkalking, reuma, veel huidproblemen, chronische vermoeidheid en kanker. Ook bij ziektes als parkison, alzheimer en dementie spelen chronische ontstekingen een rol. Meer dan tachtig procent van je immuunsysteem bevindt zich in je spijsverteringskanaal, met name in je darmflora. We moeten dus meer Voeding Bewust Zijn.

Voeding Bewust Zijn

Helaas heeft ons lichaam vaak een verstoorde darmflora en is daardoor niet meer in staat de aanwezige voedingsstoffen uit onze voeding op te nemen en te benutten. Vaak lijden we niet onder een gebrek aan calorieën, maar aan een gebrek aan vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Veel mensen zijn te zwaar en tegelijkertijd ondervoed, niet in calorieën maar in voedingsstoffen. Zelfs als je volgens de schijf van vijf eet, kom je volgens het rapport van het Nederlands Voedingscentrum 2011 nog steeds zes belangrijke voedingsstoffen tekort, te weten: Vitamine A, vitamineD, ijzer, selenium, foliumzuur en zink. Zonder deze essentiële voedingsstoffen is het onmogelijk om je hormonen in balans te krijgen en blijft je lichaam zeuren om voeding. Bovendien speelt je voeding een belangrijke rol bij de bestrijding én voorkoming van chronische ontstekingen! Een gezond gewicht is de bonus die je vanzelf krijgt bij een gezond lichaam.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte.
Wil je meer informatie over Voeding Bewust Zijn? Vul dan het contactformulier in of bel 0612368398.