Natuurvoedingsdeskundige

Natuurvoedingsdeskundige

Natuurvoedingsdeskundige

In de natuurvoeding wordt een scherp onderscheid in voeding gemaakt. Namelijk tussen lichaamseigen stoffen en lichaamsvreemde stoffen. Tot de lichaamseigen stoffen behoren alle voedingsstoffen. Tot de lichaamsvreemde stoffen behoren in feite alle vergiften. Dit verschil speelt bij het functioneren van organen in het lichaam een vitale rol. Lichaamseigen stoffen zijn stoffen die van nature in het lichaam aanwezig zijn. Zij vervullen een nuttige rol bij het functioneren en het gezond blijven van het organisme. Het lichaam is een bijzonder gecompliceerd systeem. Het ondervindt hinder of schade van iedere substantie die er niet in thuishoort. Daarom zijn alle niet-lichaamseigen stoffen in feite toxisch. Ofwel giftig. Zij zijn dé veroorzaker van ontstekingen welke vaak uitmonden in chronische aandoeningen.

Natuurvoeding is eerlijk, onbewerkt en gezond

In tegenstelling tot natuurvoeding hebben gefabriceerde kant-en-klaar producten vaak weinig essentiële voedingsstoffen. Natuurvoeding  barstensvol belangrijke voedingsstoffen. Je lichaam heeft deze hard nodig om optimaal te kunnen functioneren. Bovendien kun je met een gezond voedingspatroon allerlei klachten voorkomen. Natuurvoeding ondersteunt het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Van de vele stoffen die in de natuur voorkomen, kunnen alleen lichaamseigen stoffen worden gebruikt. De overige stoffen worden vanwege hun mogelijk schadelijke invloed geweerd en bestreden.

Met natuurvoeding voel je je energieker en fitter

Tegenwoordig zijn we er aan gewend bepaalde producten kant en klaar in de supermarkt te kopen. Zeker in het begin is omschakelen naar natuurvoeding een tijdrovende bezigheid. Maak gebruik van de ervaring en adviezen van diegene die je voor gingen. Als natuurvoedingsdeskundige  kan ik je handige tips en hanvatten geven. Het maakt de omschakeling naar een natuurlijk voedingspatroon een stuk eenvoudiger en leuker. De beloning is zeker de moeite waard.  Je zult je energieker en fitter voelen. Veel klachten zullen tot het verleden behoren. Laat je verwennen door de smaak van natuurlijke voeding. Na een tijdje wil je  deze nooit meer inruilen voor de chemische supermarkt hap!