Gewicht verliezen én behouden!

Gewicht verliezen én behouden!

Gewicht verliezen


Veel mensen houden zich met hun gewicht en afvallen bezig. Een paar kilo verliezen lukt meestal wel, maar in de meeste gevallen komen deze er later ook snel weer bij.  Om blijvend gewicht te verliezen moet je vaak  je huidige leefstijl en eetgewoonten aanpassen. Maar op welke manier? Zit het meeste overgewicht op je billen, heupen en buik? Dan heb je waarschijnlijk een verstoorde hormoonbalans.  Dit vraagt om een andere aanpak dan een concentratie van vet rondom je buik/navel. Ook een voedselallergie of intolerantie kan zonder dat je het weet tot overgewicht leiden.

Oorzaken overgewicht

Oorzaken van overgewicht kunnen heel verschillend zijn.  Denk bijvoorbeeld aan een disbalans in de darmflora of hormoonhuishouding ,te veel stress, het gebruik van bepaalde medicijnen, een tekort aan voedingsstoffen, verkeerde voedingsgewoonten, verzuring van je lijf, een voedselallergie of een voedingspatroon die niet bij je (constitutie) past. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon te véél eet. Maar ook daar is dan vaak een reden voor. Misschien werkt je verzadigingsgevoel niet meer goed? Wat de oorzaak van het overgewicht ook is, je zult alleen blijvend afvallen als de oorzaak bekend is. Dan pas kun je deze aanpakken en blijven gewicht verliezen. Een iriscopie en/of een energetisch morfologische bloedtest vertelt veel over je spijsverteringsorganen , je voedingsstoffen en je vertering. Zij kunnen belangrijke hulpmiddelen in strijd tegen je overgewicht zijn.

Gewichtverliezen is een kwestie van eten, niet diëten

Denken dat je gewicht verliest door simpelweg calorieën te tellen is dus een misverstand. Je lijdt onnodig honger en wordt prikkelbaar, maar je lost het probleem niet op. Integendeel. De meeste diëten sluiten voedingsstoffen uit die ons lichaam juist hard nodig heeft. Ontdek waarom jij niet lekker in je lijf zit en/of  te dik (of  juist te dun) bent.  Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je meer informatie over hoe je blijvend gewicht kunt verliezen?  Meldt je aan voor de workshop Afvallen zonder honger of bel voor vrijblijvende informatie VBZ: 0612368398.