Reiki universele energie

Reiki universele energie

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen. De westerse Reiki werkt met de handen. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters. Nemelijk  霊 rei en 気 ki. Het Japanse woord Reiki betekent allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Rei betekent universeel of onbegrensd. Ki betekent levensenergie of vitale kracht. De definitie van Reiki is dus Universele levensenergie.

Wat zijn meridianen?

De meridianen in je lichaam zijn kanalen waardoor je energie stroomt. Deze meridianen hebben meerdere knooppunten in je lichaam. De zogenaamde chakra’s. Elke chakra heeft specifieke eigenschappen en heeft verwantschap met organen, lichaamsfuncties en emoties. Heb je lichamelijke klachten? Dan is dit een teken dat je op fysiek niveau niet helemaal in balans bent. Door een reikibehandeling komt er extra energie beschikbaar. Vanaf dat moment kan je lichaam met zijn zelfgenezend vermogen aan herstel beginnen. Reiki energie ondersteunt dus het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ook op geestelijk niveau.

Wat is reiki?

Het is een natuurlijke geneeswijze waarbij genezende levensenergie wordt doorgegeven. Het is dus een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Door middel van handoplegging wordt universele energie doorgegeven. Iedereen beschikt over zo’n zelfhelend vermogen. Via de handen wordt de energie uit de kosmos naar de plekken in je lichaam gebracht waar het nodig is. Dus naar waar de oorzaak van de klachten ligt. Het is een geweldige holistische helingsmethode. Er wordt namelijk op verschillende holistische nieveaus geheeld. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch als spiritueel.

Reiki herstelt de harmonie tussen lichaam en geest. Het heft blokkades op, bevordert volledige ontspanning en kent geen bijwerkingen. Integendeel. Deze hollistische benadering behoort tot de vijf natuurgerichte principes van de BATC. Dit houdt in dat een behandelmethode hoort pas vastgesteld te worden nadat alle vijf principes zijn doorlopen.