Orthomoleculair voedingsdeskundige

Orthomoleculair voedingsdeskundige

Orthomoleculaire voeding bezit volop voedingsstoffen.

Als orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik welke voeding je lichaam nodig heeft om in optimaal te functioneren.  Jouw lichaam heeft bouwstoffen nodig voor een gezonde leefstijl. Ik focus me dan ook niet op diëten waarbij vaak hele voedingsgroepen worden uitgesloten. Het gaat immers  juist om de optimale beschikbaarheid van onmisbare moleculen. En het in stand houden daarvan. Het lichaam heeft deze moleculen hard nodig om te kunnen functioneren en gezond te blijven.

De bouwstenen van eiwitten zijn aminozuren. Zij zijn evenals vetzuren, vitaminen en mineralen zeer belangrijke stoffen.  Samen met water maken zij het de cellen in je lichaam mogelijk zich te ontwikkelen. Je hebt ze in de juiste verhouding nodig. Dit is essentieel. Ons welzijn wordt dan ook sterk bepaald door wát we eten en hóe we eten. Een beschadigde cel kan zich zelf vernieuwen. Hij blijft echter beschadigt als de voeding onvolwaardig is.

Voorkom chronische aandoeningen.

Onze leefomstandigheden zijn de laatste honderd jaar sterk veranderd. De kwaliteit van onze voeding is door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen verminderd. Deze achteruitgang van de dagelijkse voeding heeft onze gezondheid geen goed gedaan. Het heeft geleid tot lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Helaas merken veel mensen de symptomen van verkeerde voeding niet eens meer op. We denken dat een opgeblazen gevoel na het eten normaal is. Of dat het logisch is om afhankelijk van stimulerende middelen, zoals koffie, de dag door te komen. In de orthomoleculaire voeding krijgen onstekingen geen kans. Chronische aandoeningen worden daardoor zo veel mogelijk vermeden en verminderd.

Neem je eigen verantwoordelijkheid

Door bewust om te gaan met onze dagelijkse voeding pakken we voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor onze gezondheid. We kunnen preventief te werk gaan en zo proberen de kwalen en ziekten buiten de deur te houden. Symptomen van degeneratieve ziekten als hypoglycemie, artritis, reuma en kanker krijgen zo minder kans in ons lichaam te sluipen. Als orthomoleculair voedingsdeskundige help ik je bij het ontwikkelen van een orthomoleculair voedingspatroon en deze in je huidige eet- en leefpatroon te integreren.