voedingssupplementen én 15% korting

voedingssupplementen én 15% korting

Voedingssupllementen. In verband met nieuwe Europese regelgeving over gezondheidsclaims mag niet meer worden (volledig) uitgelegd waar een bepaald voedingssupplement voor gebruikt kan worden. Gezondheidsclaims dienen door de EFSA (European Food and Safety Authority) te zijn goedgekeurd. Slechts 10 procent van de bekeken gezondheidsclaims heeft de procedure en wetenschappelijke toetsing doorstaan. Voor vitamines en mineralen zijn er veel toegelaten gezondheidsclaims. Een groot deel van de voedingssupplementen zal echter geen informatie meer bevatten over wat het voor de gezondheid doet. Het is niet zo dat gezondheidsclaims die worden verboden onjuist zijn. Wat gesteld kan worden is dat goedgekeurde claims voldoen aan de normen van de EFSA. De consument is nu echter gedwongen haar informatie elders te zoeken. De adviesrol van de therapeut of drogist is daarmede groter geworden.

Nadelen chemische voedingssupplementen

Naar schatting bevat 93% van de supplementen in de winkels synthetische ingrediënten. Hierbij  worden grondstoffen zoals petroleum, koolteer en aceton gebruikt. Ze bevatten meer hulpstoffen dan daadwerkelijke vitamines en mineralen. Zoals suiker, vulmiddelen en glansmiddelen. De gebruikte vitamines en mineralen komen niet uit planten, maar uit een laboratorium. Deze multi’s bevatten vaak verbindingen die in de natuur niet als zodanig voorkomen. Het lichaam herkent ze niet. Ze kunnen zich in je lijf gaan “stapelen” en zijn een extra belasting voor je lever. Een voorbeeld van de chemische B6 was onlangs te zien op Radar. Met de lichaamseigen vorm van vitamine B6 (P5P) kan van stapeling geen sprake zijn. Vitamine B en C zijn immers wateroplosbaar en een te veel ervan plas je gewoon uit.

Kies voor zo natuurlijk mogelijke voedingssupplementen

In de natuur werken vitaminen en mineralen nooit alleen. Een goed supplement doet dat ook niet. Een calciumsuppletie werkt bijvoorbeeld het beste in combinatie met vitamine D en Magnesium. Kies altijd voor kwalitatief hoogstaande en veilige producten. Deze bieden een hoge werkzaamheid en biologische beschikbaarheid. In de supplementen van bijvoorbeeld Vitals worden alleen veilige, zo veel mogelijk natuurlijke en zeker geen onnodige hulpstoffen gebruikt. Zo wordt bij bepaalde producten die in capsules zitten zelfs gebruik gemaakt van natuurlijke hulpstoffen uit rijst. Deze hulpstoffen zorgen ervoor dat het poeder niet klontert, goed stroomt en netjes in de capsules terecht komt. Meer informatie over de zin en onzin van voedingssupplementen kun je hier lezen.

Goede informatie en 15% korting op Vitals voedingssupplementen!

Voor goede informatie kun je de volgende websites raadplegen: www.orthokennis.nl (van Stichting Orthokennis) en www.supplementinfo.nl (van de brancheorganisatie Natuur- en Gezondheidsproducten Nederland, NPN).  Ook op de site www.allesvanVitals.nl ben je verzekerd van de beste voedingssupplementen en bovendien kun je deze met 15% KORTING  bestellen. Gebruik hiervoor de vouchercode “voedingbewustzijn”.  Wil ij exact je vitaminen- en mineralenstatus weten? Dan kun je de EMB-test doen. Voor suppletie-advies kun je ook contact opnemen met Voedingsbewustzijn 0612368398.