bietensoep met gember en kokosmelk

bietensoep met gember en kokosmelk

  • 1 eetlepel kokosolie
  • teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 stukje gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
  • stengel bleekselderij (fijngehakt)
  • middelgrote winterwortel (geschrapt, in blokjes)
  • 450 gram gekookte bieten (indien nog nodig geschild, in blokjes)
  • theelepel korianderpoeder 
  • theelepel komijnpoeder 
  • liter groentebouillon
  • 150 milliliter kokosmelk
  • lente-/bosuitjes (of preitje in dunne ringen)
  • 1/2 spaanse peper in kleine stukjes gesneden

Bereiden bietensoep

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gember, bleekselderij, wortel, prei, spaans pepertje en bieten circa 5 minuten. Voeg op het laatst de knoflook toe.
  2. Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  3. Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer.
  4. Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk de soep in kommen en bestrooi met de bosui

Wil je de soep iets steviger?  Voeg dan een zoete aardappel in blokjes gesneden samen met de wortel toe.