chill bread

chill bread

Chill bread door Rens Kroes

Chill bread is voedzaam, gezond en lekker! Dit recept is een echt magnesiumbommetje, want in bananen, zonnebloempitten, noten en kokos zit volop van dit anti-stressmineraal.

Houdbaarheid
3 dagen in een afgesloten trommel, 2 maanden in de vriezerBenodigdheden
blender
bakvorm

Ingrediënten

  • 1 tl kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram volkoren speltmeel of geheel glutenvrij havermeel.
  • 2 el geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder, of 1 tl bakingsoda + 1 tl appelazijn
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • Grote hand walnoten
  • 1/2 tl zeezout
  • optioneel: 2 á 3 medjool dadels

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C en vet de cakevorm in met de kokosolie. Doe vervolgens 2 rijpe bananen met medjool dadels, eieren en het meel in de blender en mix het tot een zacht geheel. Schep het deeg in een kom en voeg de kokos, bakpoeder, pitten, walnoten en zeezout erbij. Snijd nog een banaan in kleine stukjes en voeg dat ook toe. Roer alles goed door elkaar en schenk het in de ingevette cakevorm. Leg het in de oven en wacht 45-50 minuten. En dan chillen maar!