Een heerlijke kerriesoep

Een heerlijke kerriesoep

Een verwarmende kerriesoep met zoete aardappel of pompoen

Het is weer tijd voor heerlijke, verwarmende soepen. Deze kerriesoep  is niet alleen lekker maar ook gezond.

Pompoen: een typische herfstgroente

Pompoenen zijn niet alleen heerlijk maar ook super gezond. Ze bevatten weinig caloriën en zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. De pompoen is rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen. On lichaam zet deze om in vitamine A en is met name goed voor onze huid en ogen. Een tekort aan vitamine A vitamine kan leiden tot droge ogen en nachtblindheid.

Zoete aardappel

De zoete aardappel  heeft een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Het ontzuurt ons lichaam en bevat heel wat gezonde voedingsstoffen. Zoals vitamine B6, fosfor, ijzer, koper, selenium, zink, jodium  en vitamine E.

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen)

300 gram wortels, geschild en in blokjes van 2 cm
1 flespompoen of 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
2 knoflookteentjes, gehakt
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geraspt
kokosolie
8 dl (zelfgemaakte) bouillon
1 theelepel gedroogde koriander
1 theelepel komijn
2 theelepels kurkuma
2 theelepels kerrie, scherp of mild, al naar gelang de gewenste scherpte
1 theelepeltje kaneel
snufje chilipoeder, eveneens al naar gelang de gewenste scherpte of laat 1 spaanse peper met de bouillon meekoken en haal deze er later uit.
1 blikje kokosmelk (400g)
limoen

Bereiding

  • Snipper de ui, snij de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit de uit en gember een paar minuten in de kokosolie op halfhoog vuur.
  • Voeg de blokjes wortel en zoete aardappel of pompoen toe en roerbak ook op halfhoog vuur .
  • Voeg de knoflook, gedroogde koriander, komijn, kurkuma, kerrie, kaneel (en desgewenst chilipoeder) toe en roerbak totdat de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de bouillon toe en breng geheel aan de kook. Laat op matig vuur ongeveer 15 minuten koken.
  • Pureer de soep, voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  • Strooi voor het opdienen de verse peterselie over de soep en knijp er wat limoen over uit.

SMAKELIJK ETEN!