Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt, lunch en zelf als avondeten. Heerlijk met een salade er bij. Havermout is van nature glutenvrij en zit vol met eiwitten. Deze zorgen voor herstel en opbouw van je spierweefsel. Controleer wel even of jouw havermout niet in een fabriek bewerkt is waar wel gluten in voorkomen.  Omdat havermout ook veel voedingsvezels bevat, heeft het ook een positieve werking op je spijsvertering. De vezels zorgen namelijk voor een optimale maag- en darmwerking. Ze houden je darmen gezond. Voedingsstoffen worden zo beter door de darmwand opgenomen. Havermout bevat langzame, gezonde koolhydraten waardoor er nauwelijks suikerpieken in je lichaam ontstaan. Je bent lange tijd verzadigd, dus het is ook goed voor je lijn.  Maar ze zijn vooral zó eenvoudig te maken!

Recept havermout pannenkoeken

Ingrediënten (2 personen, 6 kleine pannenkoeken):

150g havermout
300ml plantaardige melk
2 eieren
Beleg naar keuze.

Bereiding

Doe de melk, de havermout en de eieren in een kom. Mix dit door elkaar met de staafmixer, het is niet erg als de havermoutvlokken nog een beetje in tact blijven. Doe een beetje roomboter in de pan en giet iets van het beslag erop. Bak de pannenkoek tot hij bruin is aan de onderkant en draai hem om. Na ongeveer 1 minuut zal ook de andere kant bruin zijn. Bak op deze manier alle pannenkoeken.

Dan is het tijd om te beleggen! Wees lekker creatief. Denk ook eens aan andere soorten fruit, zelf gemaakte jam, avocado etc. Geniet van deze heerlijke pannenkoeken!

Tip: Je kunt ook een banaantje aan het beslag toevoegen en dan alles van alles tegelijk met de staafmixer een beslag maken.