Osawacake

Osawacake

Osawacke door Rens Kroes.

Het is zoet, vullend en smeuïg en het zat vol met noten en gedroogde vruchten. Té lekker en voedzaam! Het klinkt Japans, maar het recept blijk alleen  in het Nederlands te vinden te zijn. Ik ben meteen de keuken in gedoken en nu al verslaafd! Nu jullie…

Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
45 min
Portie
1 cake/brood/koek
Houdbaarheid
tot 5 dagen in een afgesloten bak of 2 maanden in de vriezer
Benodigdheden
cakevormIngrediënten
200 gram zilvervliesrijst (kan ook door quinoa vervangen worden)
125 gram volkoren havermeel (glutenvrij)
3eetlepels geroosterde sesamzaadjes
150 gram hazelnoten
150 gram rozijnen
6 gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes
180 ml kokend water
100 gram havermout
2 ½ eetlepels kaneelpoeder
1 theelepel zeezout
Bereiding
Week de rozijnen twintig minuten in kokend water.  Gooi het water niet weg! Spoel de rijst schoon en kook het gaar. Ondertussen bekleed je een  cakevorm met bakpapier. De noten rooster je even op hoog vuur. Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingrediënten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar). Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Strooi de  sesamzaadjes over de bovenlaag. De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar. Geniet er van!