Sushi salade

Sushi salade

Sushi betekent eigenlijk letterlijk zure rijst. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst en vaak ook uit zeewier en is met rijstazijn gezuurd. Dit wordt typisch gecombineerd met andere ingrediënten zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst. Het kan bereid worden met ofwel bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Vaak wordt er gember, wasabi en sojasaus bij geserveerd.

Sushi salade benodigdheden voor 2 personen

  •  300 gram zalmfilet
  • 200-300 gram sushirijst
  • 3-4 norivellen
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 avocado
  • eventueel mayonaise en wasabi naar smaak
  • Glutenvrije tamari sojasaus

Sushi salade bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes en doe hetzelfde met de avocado. Verdeel de rijst over 2 borden wanneer het gekookt is. Verdeel hierover de stukjes zalm, avocado, zeekraal en knip stukjes norivellen klein met een schaar.
  3. Als je het lekker vindt, maak je met wat (suikervrije) mayonaise en wasabi de wasabimayonaise, die je dan over de salade heen druppelt.
  4. Besprenkel met wat glutenvrije tamari en klaar is je Sushi salade!

Leuk idee: Presenteer de sushi-salade in een Pokay-bowl.