Uien-knoflook-kurkuma-zoete aardappelsoep

Uien-knoflook-kurkuma-zoete aardappelsoep

80% van ons immuunsysteem bevind zich in onze darmen. Onze darmen dagelijks versterken is echt een fluitje van een cent en nog super lekker ook!

Ingrediënten:

4 grote uien
1 koffielepel roomboter of kokosolie
1 grote zoete aardappel
1 volle theelepel kurkuma
2 tenen knoflook
1 liter water
2 biologische bouillonblokjes
pepeR
2 eetlepels tuinkruiden
garneren met flink wat groene bieslook

Bereiding:

Snijd 2 uien in wat grotere stukken en doe ze in een soeppan.
Laat ze even glazig worden en voeg dan de roomboter of de kokosolie toe.
Doe vervolgens de in stukken gesneden zoete aardappel, de uitgeperste knoflooktenen en de kurkuma erbij.
Daarna het water, de bouillonblokjes en pepr.
Laat het geheel gaar worden. Snijd in de tussentijd de 2 andere uien heel fijn.
Als de uien en zoete aardappel gaar zijn pureer je het geheel.
Doe vervolgens de 2 fijn gesneden uien en de tuinkruiden erbij en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.

 

recept: weten van (h)eerlijk eten 2 : Rineke Dijkinga