venkelsoep

venkelsoep

Ingrediënten

1 dikke ui
1 eetlepel kokosolie + een beetje roomboter
2 grote venkelknollen
loof van de vekelknollen
1 flinke teen knoflook
400 ml. kokosmelk
500 ml water
2 kruidenbouillonblokjes (zonder glutamaat)
1/3 spaanse peper zonder zaadjes (of een klein theelepeltje sambal)
verder op smaak brengen met wat peper en zout
eventueel nori en/of amandelschaafsel ter garnering

Bereiding

De uien schillen en in kleine stukjes snijden. In de soeppand doen.
Als ze glazig beginnen te worden de kokosolie en roomboter erbij doen.
Vervolgens ook de rode peper (of sambal) en de in stukjes gesneden venkelknollen toevoegen.
Doe dan de kokosnelk, het water en de kruidenbouillon erbij.
Gaar laten worden en vervolgens de teen knoflook erbij doen en pureren.
Het loof vande venkel heel fijn snijden en over de soep strooien.
Geef de nori en/of het amandelschaafsel er in een apart kommetje bij.

 

Recept Rineke Dijking: Weten van (h)eerlijk heten 2.