Spijsverteringsklachten

Spijsverteringsklachten

Kwart van de Nederlanders kampt met spijsverteringsklachten. Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). De problemen variëren van relatief onschuldige infecties aan het maag-darmkanaal tot ernstige, chronische darmklachten. “Als een Nederlander kanker krijgt, is de kans het grootst dat het aan het spijsverteringsstelsel is”.  Aldus Bernique Tool, directeur MLDS.

Neem je spijsverteringsklachten serieus

De vertering van ons voedsel kan soms moeizaam verlopen. Bovendien kan ze veel ongemakken en vervelende klachten teweegbrengen. Zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid, een zware maag, brandend maagzuur, zure oprispingen, diarree, constipatie en winderigheid. De gevolgen van een slechte spijsvertering gaan echter veel verder. Zo is de opname  van belangrijke voedingsstoffen in je bloedbaan bij een slechte vertering minimaal. Terwijl juist deze voedingsstoffen voor allerlei onmisbare processen in je lichaam zorgen. Vitaminen en mineralen zorgen bijvoorbeeld voor je groei, immuun functie, hersenontwikkeling, bloedstolling, gezonde botten en vochtbalans. Bovendien beschermen zij ons tegen ziektes en schade aan onze lichaamscellen.

Je spijsvertering bepaalt grotendeels  je gezondheid

Ons lichaam kan slechts enkele vitaminen en geen enkel mineraal zelf produceren. Wij moeten deze belangrijke stoffen dus vooral uit onze voeding halen. Een goed en gevarieerd eetpatroon is natuurlijk de beste garantie voor een optimale ínname van deze onontbeerlijke voedingsstoffen. Voor de ópname van deze stoffen in de bloedbaan is echter een goede werking van het spijsverteringsstelsel cruciaal. Zij zorgt voor de vertering van ons voedsel tot uiterst kleine en eenvoudige bouwstenen. Deze kunnen vervolgens door het darmslijmvlies in onze bloedbaan opgenomen worden. Tegelijkertijd worden afvalstoffen uit ons bloed door het darmslijmvlies aan onze darm afgegeven. Deze vaak toxische afvalstoffen kunnen vervolgens op de natuurlijk manier het lichaam verlaten, voordat zij vervelende gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.  Het is dus geen wonder 80% van ons immuunsysteem zich in onze darmen bevindt. Wuif spijsverteringsklachten dus niet weg maar neem de vertering van je voeding serieus.

Heb jij spijsverteringsklachten of andere onbegrepen/vage klachten?

Als orthomoleculaire therapeut ben ik onder meer gespecialiseerd in het spijsverteringsstelsel en de opname van voedingsstoffen. Een slecht werkende spijsvertering levert niet alleen darmproblemen op maar geeft een scala aan gezondheidsklachten.  Met behulp van de EMBtest zijn deze gemakkelijk op te sporen. Deze test brengt niet alleen de status van je spijsverteringsstelsel en eventuele voedingstekorten in kaart, maar ook hormonen, zuurgraad, allergieën of intoleranties e.d. Deze eenvoudige bloedtest geeft een duidelijk overzicht van eventuele knelpunten. Dit werkt niet alleen efficiënt en versnelt dus het hersteltraject, maar is ook preventief  van groot belang.
Wil je meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek? Bel 0612368398 of mail info@voedingbewustzijn.nl   t.n.v. Gony Kniest