Afvallen zonder dieet en calorieën tellen

Afvallen zonder dieet en calorieën tellen

Blijvend gewichtsverlies zonder dieet en calorieën tellen. Zo in het begin van het nieuwe jaar zitten we vol met goede voornemens. Eén van de meest voorkomende is wel het “afvallen”. De helft van de Nederlanders is te dik en ruim 1 miljoen slikt antidepressiva. We voelen ons minder goed dan we zouden willen en kampen vaak met één of meerdere chronische ziektes. De meeste mensen willen dan ook afvallen om zich gezonder, zelfverzekerder en gelukkiger te voelen.

Afvallen begint bij een optimale spijsvertering

Van diëten wordt je echter beslist niet gelukkig of gezond. Je krijgt te weinig calorieën, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen binnen. Deze heb je juist voldoende nodig om te kúnnen afvallen. Bovendien gaat je lichaam tijdens het diëten zuiniger met je calorieën om. Je schildklier gaat langzamer werken waardoor de spijsvertering verslechterd en op den duur kom je zelfs in gewicht aan. Ook als je voldoende beweegt. Gewichtstoename of voedingstekorten kunnen ontstaan door een slecht of eenzijdig voedingspatroon. Maar ook door een slecht werkend spijsverteringsstelsel, een verstoord hormoonstelsel, bepaalde medicijnen, een allergie (bijvoorbeeld gluten) of maag- en darmklachten.

Zorg voor gezonde darmen

Als je wilt afvallen is het dus van belang dat je eventuele vitaminen- en mineralentekorten aanvult. Zo hebben vitamine D, magnesium en ijzer een directe invloed op je gewicht! Niet alleen overgewicht, maar ook bijna alle chronische ziektes vinden hun oorsprong in onze darmen. Bij maag- en darmklachten kan je lichaam de nodige voedingsstoffen niet opnemen, werkt je immuunsysteem slecht, raakt je hormoonbalans verstoord en is je lever overbelast. Afvalstoffen worden dan in vetcellen opgeslagen in plaats van afgevoerd. Enkele veel voorkomende klachten ten gevolge van maag- en darmklachten zijn: overgewicht, huidproblemen, slecht geheugen, slechte concentratie, depressie, spier- en gewrichtsproblemen.

Orthomoleculaire therapie

Wil jij blijvend afvallen en/of je gezondheid verbeteren? Slik nooit zo maar supplementen.
Een eenvoudige EMBtest geeft niet alleen de status van je voedingsstoffen, darmflora en spijsverteringsorganen weer. Het verklaart ook vaak de oorzaak van allergieën, allerlei vage klachten, chronische ziekten of een verminderde weerstand. Door je lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft begin je bij de basis. Deze manier van je gezondheid bevorderen heet orthomoleculaire therapie. Je gezondheid heeft er baat bij en gewichtsverlies volgt van zelf.


Bel of mail voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakinggesprek
Praktijk voor orthomoleculaire therapie: Voeding Bewust Zijn.
Mail info@voedingbewustzijn.nl  of bel  0612368398.