Ontstekingen door verzuring

Ontstekingen door verzuring

Ontstekingen door verzuring.  Er is bijna geen ontkomen meer aan. Verzuring van het lichaam blijkt één van de belangrijkste oorzaken van alle ziekten in de westerse wereld.. In het beginstadia kunnen de veel voorkomende symptomen moeilijk te herkennen zijn. Deze zijn bijvoorbeeld:  slaapstoornissen, obstipatie, spierkrampen of allergieën. Klachten in een later stadium uiten zich meestal heftiger. Zoals bijvoorbeeld: jicht, reuma, botontkalking of zelfs diabetes.

Hoe onstaat verzuring

Na het “verteren” van voedsel blijft er altijd  “afval” over. Deze “rest” kan basisch of zuurvormend zijn. Het is echt belangrijk de “zure rest” zo klein mogelijk te houden.  De zure afvalstoffen komen namelijk in de bloedbaan terecht en proberen dan via de nieren, de longen en de huid het lichaam te verlaten. Dit kan echter pas als basische mineralen zoals calcium en magnesium de zuren hebben geneutraliseerd. Bij een tekort aan deze basische minderalen worden ze onder andere uit onze weefsel en botten onttrokken. Is het aanbod zuren zó hoog  dat het echt niet meer gecompenseerd kan worden, dan slaat het lichaam de zure afvalstoffen in het lichaam op als zogenaamde zure zouten. Deze “zure zouten”  veroorzaken veel en vervelende gezondsheidsproblemen. Zij  zetten zich namelijk op allerlei plaatsen in het lichaam af. Dus ook in de gewrichten. Zij veroorzaken laaggradige ontsteking in ons lichaam waardoor ons immuunsysteem wordt ondermijnd.

Voeding en verzuring

Slechte voeding, overmatig alcohol- en suikergebruik zijn twee hoofdoorzaken van verzuring en ontstekingen. Maar ook slechte eetgewoonten, weinig beweging, roken en crash-diëten dragen hier aan bij. Zelfs overmatig sporten kan verzuring veroorzaken. Op andere oorzaken zoals veroudering, stress en het milieu hebben we helaas minder grip. Ruwweg kunnen onze voeding in twee groepen verdelen.

Waterrijke voedingsmiddelen.
Deze zijn meestal niet volumineus en rijk aan vitaminen en mineralen. Ze bevatten weinig calorieën en over het algemeen hebben deze voedingsstoffen een basen-overschot. Voorbeelden zijn: fruit, groente, thee en melk.

Geconcentreerde voedingsmiddelen.
Deze zijn vast van structuur, rijk aan vet en eiwit. En calorieën. Ze produceren over het algemeen een zuurte overschot. Voorbeelden hiervan zijn vlees, vis, kaas, peulvruchten, noten, zaden en granen. Suiker, koffie en alcohol zijn uitzonderingen op de regel. Zij zijn extreem zuurvormend.

Voorkom verzuring en ontstekingen

Voor een goede pH-balans is een gezonde spijsvertering en darmflora van groot belang. Een goede darmflora is je beste verdediging tegen ontstekingen en daaruit voortkomende ziekten. Het zorgt voor een sterk immuunsysteem. en voorkomt ontstekingen In een lichaam dat overwegend basisch krijgen ziekten namelijk geen houvast. Het nuttigen van voldoende groente en fruit helpt hierbij. Evenals overigens voldoende beweging en een gezonde leefstijl.

Conclusie: Een goed zuur-base evenwicht is echt onmisbaar voor een goede gezondheid. Is het voor jou niet haalbaar om een gezond eetpatroon te handhaven? Gebruik dan in ieder geval een goede suppletie. Natuurlijk wel één met een hoge biologische opneembaarheid. Niet één die nog meer extra verzuring, ontstekingen en belasting voor je lever veroorzaakt. Kun je wel een beetje ondersteuning bij het handhaven van de zuurgrad gebruiken? Vul voor goede supplementen het contactformulier in of bel vrijblijvend 0612368398.