Voedingssuppletie zin of onzin.

Voedingssuppletie zin of onzin.

Voedingssuppletie. Een tekort aan voedingsstoffen veroorzaakt ondervoeding.
Te weinig mensen leggen het verband tussen hun voeding en gezondheid.Het lichaam heeft voedingsstoffen nodig. Voeding met voldoende mineralen en vitaminen.Om je voedsel in energie om te zetten en  je immuunsysteem te versterken. Voedingsstoffen verhogen je weerstand en beschermen je letterlijk tegen bacteriën en allerlei aanvallen van buitenaf. Bij een tekort raakt je lichaam uit balans. Giftige afvalstoffen kunnen zich dan in je lichaam vast zetten. Een tekort aan essentiële voedingsstoffen is een veel groter gezondheidsrisico dan hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol!

voedingssuppletie kan ziekten voorkomen

Goede, uitgebalanceerde voeding en voldoende beweging en ontspanning helpen gezond te blijven. In onze drukke maatschappij hebben echter maar weinig mensen een optimaal uitgebalanceerd voedings- en leefpatroon. Bovendien brengen levensfases zoals  groei, zwangerschap en de overgangsjaren een  verhoogde behoefte aan specifieke voedingsstoffen met zich mee. Situaties zoals stress kunnen het natuurlijke evenwicht uit balans brengen. In deze gevallen kan ondersteuning van de gezondheid met supplementen hard nodig zijn. De juiste voedingssupplementen kunnen het verschil tussen maken tussen  “gezond”  en  “niet ziek”  zijn.

Waarom we vitaminen nodig hebben

Vitaminen stellen je lichaam in staat belangrijke processen uit te voeren.  We hebben ze nodig bij het omzetten van voedsel in energie. Ook houden vitaminen je hormoonspiegel in balans en actieveren ze enzymen. Vitaminen zijn essentieel voor je hersenen en je centrale zenuwstelsel. Ze zorgen voor sterke en gezonde bloedvaten plus een mooie huid. Eigenlijk zijn ze onmisbaar voor praktisch iedere functie die je lichaam uitvoert. Vitaminen zijn de bougies van je lichaam. Ze versterken ze het immuunsysteem en houden je lichaam gezond.

Waarom we mineralen nodig hebben

Mineralen ondersteunen de activiteiten van de vitaminen. Ze zijn essentieel bij de aanmaak van bloed, beenderen en je weefsels. Bovendien bevorderen ze de conditie van het zenuwstelsel en zorgen ze voor een goede samenstelling van het lichaamsvocht. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in je energiehuishouding en het zuurstoftransport. Ook helpen mineralen de schadelijke stoffen in je lijf te neutraliseren. Eigenlijk kun je het niet zo gek bedenken of je hebt deze kostbare mineralen hard nodig

Het gevaar van chemische voedingssuppletie

Naar schatting bevat 93% van de supplementen in de winkels synthetische ingrediënten. Hierbij  worden grondstoffen zoals petroleum, koolteer en aceton gebruikt. Ze bevatten meer hulpstoffen dan daadwerkelijke vitamines en mineralen. Zoals suiker, vulmiddelen en glansmiddelen. De gebruikte vitamines en mineralen komen niet uit planten, maar uit een laboratorium. Deze multi’s bevatten vaak verbindingen die in de natuur niet als zodanig voorkomen. Het lichaam herkent ze niet. Ze kunnen zich in je lijf gaan “stapelen” en zijn een extra belasting voor je lever.

Kies voor natuurlijke voedingssuppletie

In de natuur werken vitaminen en mineralen nooit alleen. Een goed supplement ook niet. Een calciumsuppletie werkt bijvoorbeeld het beste in combinatie met vitamine D en Magnesium. Het beste is een goede multivitamine- en mineraalpreparaat als basis te gebruiken. Deze kun je eventueel aanvullen met een voedingssupplement specifiek voor jouw situatie.  Kies altijd voor puur natuurlijke voedingssupplementen. Deze bieden een hoge werkzaamheid en biologische beschikbaarheid.  Op de site van Vitals kun je deze met 15% KORTING  bestellen. Gebruik hiervoor de vouchercode “voedingsbewustzijn”.  Wil je weten welke supplementen jij nodig hebt? Dan kun je de EMB-test doen. Of je neemt voor suppletie-advies contact op met Voedingbewustzijn.