Workshops en cursussen

Workshops en cursussen

 

Gezond en slank worden zonder dieet of calorieën tellen.

 

Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door ons eigen lichaamsvet gebruiken als brandstof voor onze energide zgn. vetverbrandingOf door voeding zó te combineren dat we deze veel gemakkelijker verteren. Maar ook intermittent fasting werkt echt. Hierbij worden tijdelijke (korte) vastenperiodes ingelast. Dit zijn slechts enkele van de vele methoden die er zijn. Elke methode op zich kent weer een scala aan variaties. Voor welke methode of combinatie van methoden je ook kiest, je wordt gezonder en slanker zonder jojo-effect.

Ontdek je persoonlijke afvalmethode

Elke methode kent op zich weer een scala aan mogelijke variaties en de truc is om voor jou een persoonlijke aanpak te realiseren die haalbaar en comfortabel is. Dus geen dieet maar een aanpassing in je leefstijl die je na een maand als vanzelfsprekend ziet. Als geneeskundig therapeut/voedingsdeskundige kan ik voor jou de beste persoonlijke methode samenstellen. Ik hou daarbij rekening met je planning, voorkeuren, eventuele allergieën en dergelijke. Het moet gemakkelijk inpasbaar in je leefstijl en goed vol te houden zijn. Uiteindelijk werkt het een stuk eenvoudiger en met beter resultaat dan menig dieet. Je zult je al snel fitter, energieker en gezonder voelen. In 5 sessies ervaar je succesvol gewicht te verliezen en een strakker figuur te krijgen.

Gezond en slank in 5 sessies

 • De eerste keer is een intake gesprek waarbij aan de hand van een anamnese en persoonlijk gesprek van een uur wordt gekeken naar de voor jou best geschikte optie. Doel is vooral te komen tot een aanpak waarbij je je comfortabel voelt en optimaal resultaat kunt behalen. Natuurlijk wordt er ook meteen begin gemaakt van deze aanpak.
  De tweede en volgende sessie zijn een half uur. Ze zijn vooral heel erg op de praktijk toegespitst.
 • In de tweede sessie ontdek je onder meer de verschillen in koolhydraten en hoe ze je lijf beïnvloeden. Dus alles over suikers, pasta’s, brood.
 • In de derde sessie komen de vetten aan bod. Een onderwerp dat telkens weer veel discussie en verbazing oproept.
 • In de vierde sessie ontdek je welke eiwitten er zijn, hoeveel je er van nodig hebt en en een gedeelte ondersteuning/aanpassing de dagelijkse praktijk.
 • In de vijfde sessie wordt gekeken hoe je op een slimme manier bovengenoemde nutriënten kunt combineren zonder dat je lichaam hiervan in de stress schiet of het grootste gedeelte als vet gaat opslaan. Ook komt aan bod hoe slapen, bewegeb en stress je gewicht beïnvloeden. Wil je testen om te zien of je inderdaad vetverbrander bent geworden, dan kan dat ook. Al zal dit in de praktijk  natuurlijk reeds duidelijk zichtbaar zijn!

Blijvend resultaat binnen een maand

Tijdens elke sessie is tijd en ruimte om vragen te stellen. De sessies kunnen wekelijks, maar ook om de veertien dagen of zelfs maandelijks zijn. Je kunt zelfs twee sessies achter elkaar doen, mocht je dat willen.  Vanzelfsprekend worden kant en klaar voorbeelden van ontbijt, lunch en diner-mogelijkheden gegeven. Je ontvangt een scala aan tips en trucs die je helpen gemakkelijker te
“transformeren”. Daarnaast kun jevragen waar je tegenaan loopt direct per app stellen.

 

De serie van vijf sessies kost € 250*
* Incl. persoonlijke begeleiding en ondersteunend materiaal.
Bij aanvullende verzekering is de mogelijkheid tot vergoeding aanwezig.

 

 

“Alles wat je nog niet wist over vermoeidheid”

Heb je last van onverklaarbare vermoeidheidsklachten of chronische vermoeidheid?
Wil je graag weer net zoveel energie als vroeger hebben?
Ook jij kunt jouw energie weer terug krijgen!

Vermoeidheid is in feite een beschermingsmechanisme van je lichaam. Het dwingt je lichaam om een pas op de plaats te maken om erger te voorkomen. Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Extreme vermoeidheid ontstaat in de meeste gevallen niet spontaan. Het is vaak het gevolg van een aandoening. De vermoeidheid zelf zorgt echter wel weer voor andere klachten. Voorbeelden hiervan zijn een lage irritatiegrens, moeite met concentreren en geheugenproblemen. Langdurige vermoeidheid kan je zelfs depressief maken. Ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, nek- en  rugklachten kunnen het gevolg zijn van extreme vermoeidheid. Het is echter belangrijk je te realiseren dat deze ongemakken bijna altijd vanzelf verdwijnen zodra je de echte oorzaak aanpakt. Vaak zijn dit verborgen aandoeningen. Je kunt ze al langere tijd onder de leden hebben zonder dat je het weet.

Tijdens deze workshop zal uitvoerig worden ingegaan op het ontdekken van de oorzaak. Veel vaak voorkomende maar ook zeer verrassende en niet voor de hand liggende oorzaken zullen aan bod komen. Zoals bijvoorbeeld een overbelast spijsverteringssysteem en virale of bacteriële infecties. Maar ook een tekort voedingsstoffen of aan water. De aanmaak van neurotransmitters gebeurt namelijk in je lymfesysteem en stagneert bij een tekort aan voldoende water. Elke oorzaak geeft andere symptomen en vraagt om een eigen aanpak. Deze worden tijdens de workshop schematisch en duidelijk uiteengezet.

De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en deelname kost €20.00.
Tijdens deze workshop wordt op praktische wijze en oplossingsgericht naar vermoeidheid  wordt gekeken.
Heb je last van vermoeidheid? Ontdek jouw achterliggende oorzaak en doe er iets aan!

Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

Afvallen zonder honger

De workshop Afvallen zonder honger  wordt regelmatig gepland, maar ook op aanvraag gegeven. Blijvend afvallen met gezonde voeding, zonder honger of dieet. In tegenstelling tot wat men vaak denkt is vet niet de vijand. En de de calorieën zijn niet het probleem. Het is de kwaliteit van onze voeding waar het mis gaat. De zogenaamde lege calorieën. Ze voorzien ons wel van volume, maar niet van voedingsstoffen. En die heb je juist nodig om te functioneren. “Leeg” voedsel kan geen energie produceren.  Het is balast voor je lichaam. In deze workshop leer je hoe je heerlijk kunt eten, je gezondheid op een hoger niveau brengt en tegelijkertijd gewicht verliest!  Dit gebeurt niet aan de hand van voorgeschreven dieten. Met de kennis die je op doet is het juist de bedoeling dat je zo veel mogelijk maaltijden bereid naar eigen smaak. Ook kinderen zullen  van de maaltijden genieten. We hebben het hier ook niet over een dieet, maar over aanpassingen in je eetpatroon. Deze wijzigingen kun je op je eigen tempo in je huidige voedingspatroon aanbrengen. Resultaat zal zeker niet uitblijven. Voor mensen die gezond eten en voldoende bewegen maar geen gewicht verliezen is deze workshop ook zeker een aanrader. Er zijn zeker 20 redenen waarom afvallen vaak maar niet wil lukken. Ze zullen allemaal aan bod komen. Na deze workshop weet je waarom je aankomt  en hoe je dit kunt voorkomen. Je leert de belangrijkste triggers te omzeilen en zult afvallen zonder hongergevoel.

De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

 

Een gezonde darmflora

Meer dan 80% van je immuunsysteem zit in je darmflora. Met een gezonde darmflora heb je meer energie en ben je veerkrachtiger. Je hebt minder (gezondheids)klachten en een beter gewicht. Darmklachten en spijsverteringsproblemen zullen aanzienlijk verminderen. Met een goede balans van je darmflora behoren (stille ontstekingen) tot het verleden.  Essentiële voedingsstoffen ook daadwerkelijk in je lichaam opgenomen kunnen worden. En dat merk je.  Tijdens deze workshop leer je hoe je darmflora werkt en je deze weer in balans kunt brengen.

 • Heb je last van winderigheid of een opgeblazen gevoel?
 • Heb je vaak diarree, obstipatie of een onregelmatige stoelgang?
 • Heb je haaruitval, een droge huid?
 • Onverklaarbare schommelingen in je gewicht?
 • Ben je voortdurend moe?
 • Voel je je regelmatig ziek?
 • Heb jij het warm als iedereen het koud heeft of andersom?
 • Voel je je wazig in je hoofd?
 • Raak je snel geïrriteerd?
 • Doen je gewrichten pijn?Is je antwoord “Ja” op één van deze vragen? Dan is de kans groot dat je klachten samenhangen met een disbalans in je darmen. Ook als je dat niet direct zou denken, zoals bij haaruitval, een droge huid, artritis en botontkalking.Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
  De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
  Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

Burn-Out en voeding
Als je een burn-out hebt voel je je opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk of andere activiteiten te verrichten. Een burn-out ontstaat niet in één keer maar is vaak een gevolg van langdrurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar eer komt niets uit. Vaak wordt een burn-out verward met andere ziekebeelden zoals  depressie en het Chronisch Vermoeidheids Syndroom. Een burn-out ontstaat niet van vandaag op morgen. In het begin zin er klachten zoals: moe zijn, niet lekker in je vel zitten, het hebben van slaapproblemen, een opgejaagd, gespannen gevoel hebben en snel geïrriteerd zijn. Je hebt geen zin in je werk en geen zin in je sociale contacten.

Veel mensen slapen slecht, komen de dag door op cafeïne en/of  hebben een grote behoefte aan zoet en zout. Ze zijn voortdurend vermoeid, kunnen zich minder goed concentreren en plezier in het leven wordt minder.
Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van je behandeling. Een auto loopt immers ook op goede brandstof. Vaak zijn vitale voedingsstoffen door de stress uitgeput en je hormonaalsysteem uit balans.  Gezonde voeding heeft een positieve invloed op je stressgevoeligheid. Hier vallen ook goede vetzuren onder. Vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van de buitenkant van iedere cel. (de zogenaamde celmembraan). Ze zorgen ervoor dat de celmembranen vloeibaar zijn. Hoe vloeibaarder de buitenkant van een cel, des te flexibeler een cel is. Dit zorgt ervoor dat cellen goed met elkaar kunnen communiceren (door middel van zogenaamde nuerotransmitters) en boodschapperstofjes makkelijk in en uit de cel kunnen. Hoe flexibeler je cellen zijn, des te flexibeler je zelf bent. Flexibiliteit betekent gezondheid. Flexibiliteit is het vermogen om je aan te kunnen passen.  Een ander belangrijk onderdeel voor herstel van een burn-out is het zuur-base evenwicht. Een overschot aan zuren levert allerlei problemen op en kan met goede voeding hersteld worden.

Door gezond te eten raak je minder snel gestresst. Je lichaam beschikt over allerlei onmisbare mineralen, vitaminen en andere factoren die het nodig heeft voor de aanmaak van veel hormonen en neurotransmitters.  Door herstel van de pH waarde in je lichaam (ontzuren) heeft je lichaam minder ontstekingen (en stress). Je immuunsysteem bevindt zich voor 80% in je darmen. Doordat deze hersteld gaat ook je weerstand met sprongen vooruit. Kortom: het evenwicht in je lichaam zal zich herstellen.

Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

Een gezonde leefstijl voor de ontwikkeling van mijn kind

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind. Maar waar leer je de basis op leefstijlgebied?
Kinderen slikken, smeren, injecteren en inhaleren meer medicijnen dan ooit tevoren
• 25.000 kinderen antidepressiva
• 16.000 antipsychoticum
• 419.000 laxeermiddelen
• 810.000 hormoonzalfjes   (Stichting Farmaceutische Kengetallen, 2011)
In deze workshop worden de volgende onderwerpen besproken:
• Welke voeding je kind beter meer en minder kan eten
• Welke bouwstenen belangrijk zijn voor het brein
• Wat het belangrijkste ingrediënt is buiten de voeding
• Hoe voeding, beweging en ontspanning de ontwikkeling van het kind dient

Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

 Insuline resistentie en diabetes2.

Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Op den duur kan dit zelfs leiden tot diabetes type 2. Diabetes II (suikerziekte) is een gestoorde koolhydraatstofwisseling die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden (hyperglykemie). Diabetes wordt vooraf gegaan door een lange periode van hypersinsulineme. Bij huperinsulinemie is de bloedglucose nog binnen de normale waarden, terwijl de insulinespiegel wel is verhoogd. Dit wordt veroorzaakt insuline resistentie. Het aantal receptoren dat op de insuline moet reageren neemt sterk af waardoor meer en meer insuline nodig is om de glucode speigel binnen de normale waarden te houden. Door deze overproductie aan insuline raakt de alvleesklier uitgeput en ontstaat diabetes type II. Door een vermindering van de insulineresistentie en insulineverbruik kan er weer een betere bloedsuikerspiegel ontstaan.

Dit tij lijkt voor veel mensen lastig te keren, maar is echt goed te doen. Deze workshop geeft je meer inzicht in hoe je lichaam werkt. Het maakt dat je zelf eenvoudig, in het begin misschien met hulp van ondersteunende supplementen, voor een stabiele suikerspiegel kunt zorgen.

Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.

 Verzuring en Voeding

Binnen onze westerse cultuur is er bijna geen ontkomen meer aan. Het wordt wel de belangrijkste oorzaak van alles ziektes genoemd. Doordat de zuur-base balans in de westerse leefwijze naar de zure kant doorslaat, leven we niet meer in biologisch evenwicht en blijven we niet gevrijwaard van chronische stofwisselingsziekten als diabetes, reuma, hart – en vaataandoeningen. Dit leidt op termijn tot demineralisering, afzetting van stofwisselingsslakken in het bindweefsel en immuniteitsverlies. Een belangrijke factor bij het in stand houden van een goede zuur-base balans is een gezonde darmflora. Schimmels en diverse kwaadaardige bacteriën deponeren hun vaak zure afvalstoffen in het lichaam waardoor o.a. het bindweefsel achteruit gaat. Klachten die door verzuring ontstaan kennen twee stadia. In het begin zijn dat: slaapstoornissen, obstipatie, zure oprispingen, beslagen tong, infectie gevoeligheid, haaruitval, huidproblemen, spierkrampen, depressie, libidoverlies of allergieën. Klachten in een later stadium uiten zich als diabetes, jicht, hartinfarct, reuma, osteoporose, beroerte of maagzweer.

Veel gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het verzuren van het lichaam. Zoals diabetes, nierstenen, jicht, artrose, rugpijn, spierpijn, osteoporose, hoge bloeddruk, artritis, fibromyalgie, psoriasis, darmklachten, huidklachten, cellulitis en vaginale schimmels. In de workshop wordt uitgelegd wat verzuring inhoudt, hoe het de gezondheid kan aantasten en wat je er aan kunt doen. Als de schadelijke zuren uit het lichaam worden verwijderd, kunnen veel chronische klachten afnemen en zelfs verdwijnen. Een ontzuurd lichaam is veel minder vatbaar voor ziektes en zorgt voor mobiliteit, vitaliteit en dagelijkse energie.

Voor meer informatie of aanmelden kun je het contactformulier invullen of bel 0612368398.
De workshops worden gegeven op het wederikveld 42 in Doetinchem en duren zo’n anderhalf á 2 uur. Kosten zijn € 20.  Dit geldt ook voor een privé workshop.
Een afspraak voor de workshop kan altijd in overleg bepaald worden.