Virussen zijn actiever in een zure omgeving

Virussen zijn actiever in een zure omgeving

Virussen in een zure omgeving hebben een groter vermogen om een cel binnen te dringen

Virussen infecteren lichaamscellen door zich in cellen binnen te dringen en zich daar te vermenigvuldigen. (Corona)virussen blijken gevoelig te zijn voor verschillen in pH-waardes. In een zure omgeving zijn ze sterk actief. Terwijl ze in een pH-neutrale of basische omgeving nauwelijks of geen nieuwe infecties meer veroorzaken. Het vermogen om de cel binnen te dringen neemt dan sterk af. Wetenschappers hebben dit in diverse studies bij tal van virussen vastgesteld. Zowel bij mens als dier. De relatie tussen de zuurgraad (pH) en infectieverhogende activiteiten is o.a. aangetoond bij influenza en corona. Maar ook bij hepatitis-C, mond- en klauwzeer en andere virussen bij dieren. Uit onderzoek is tevens gebleken dat in een  basische omgeving ons lichaamseigen afweerstof interferron toeneemt.

Corona

In een zuur milieu (pH 5) is de infecteringscapaciteit van coronavirussen maximaal. Bij een licht zuur millieu (pH 6) infecteert corona nog steeds lichaamscellen, maar wel duidelijk minder. Zodra de pH-waarde neutraal (pH 7) wordt, kan er geen activiteit door corona meer worden vastgesteld. Volgens de amerikaanse arts Dr. Mark Sircus kan de pH-waarde dus gezien worden als de achilleshiel van vele virussen.  Het verhogen van de pH verbetert het vermogen van het immuunsysteem om ziekteverwekkers te elimineren. Virusinfecties kunnen daardoor een milder verloop hebben. Post virale symptomen kunnen ook de oorsprong vinden in een oude virusinfectie. Stel iemand heeft 10 jaar geleden bijvoorbeeld Pfeiffer gehad, maar het afweersysteem heeft dit niet goed waargenomen. Dan kan er een chronische ongewenste situatie van laag actieve virussen zijn ontstaan. Een nieuwe besmetting met het Corona virus kan dan tot het Post Viraal Syndroom leiden.

Verzuring door voeding

De belangrijkste oorzaak van de verzuring ligt in het feit dat we tegenwoordig  te veel zuurvormende voeding eten en drinken. Dit heeft helemaal niets met de smaak van een voedingsmiddel te maken. Zo smaakt bijvoorbeeld een citroen weliswaar zuur,  maar bezit deze veel basische mineralen. Zoals kalium en magnesium. Na vertering van de citroen blijft er dus een restafval in het lichaam over die basisch is. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na vertering zure afvalstoffen in het lichaam achter. Zoals urinezuren en melkzuren. Het lichaam heeft basische mineralen nodig om deze zure overschotten te neutraliseren. Daarna kunnen ze pas via de urine, huid en longen worden afgevoerd.

Voeding als wapen tegen (Corona)virussen

Ontzuren

Er bestaan producten die helpen ontzuren om zo de zure afvalstoffen in je lichaam af te voeren. Deze zijn vaak echter niet gezond. Los nooit natriumbicarbonaat op om het te drinken. Het wordt onder invloed van maagzuur omgezet in koolstofdioxide (keuken)zout en water. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel. Het heeft geen zin en bovendien kan de bloeddruk stijgen door deze verhoogde zoutvorming.

Gezonde manieren om je lijf te ontzuren is door je lichaam zélf meer bicarbonaat aan te laten maken. Dit kan door zo min mogelijk verzurende voeding te eten en je dagelijkse hoeveelheid groente te verhogen. In hoeverre is jouw lichaam verzuurd? Een EMB test geeft je het antwoord. Voor meer informatie kun je terecht bij Praktijk Voedingbewustzijn. Tel. 0612368398 of mail: info@VBZ.nu