Water het natuurlijke medicijn wereldwijd

Water het natuurlijke medicijn wereldwijd

Water is je belangrijkste voedingsstof.
Gewoon, normaal ordinair water is een effectief recept om je goed te voelen en een betere gezondheid te krijgen. Het is overal verkrijgbaar en kost niets.  Dit belangrijke vocht speelt een cruciale rol bij alle functies in je lichaam. Iedere dag hergebruikt je lichaam zo’n 40.000 glazen water. Bovendien heeft het zes tot 10 glazen nodig om tekorten aan te vullen.

Uitdroging door tekort aan water is schadelijk voor je lijf

Bij uitdroging kan je lichaam onvoldoende zure afvalstoffen afvoeren. Deze zuren slaan zich vervolgens in je cellen op en veroorzaken pijn. De pijn wordt veroorzaak door de ontstekingen. die het gevolg zijn van verzuring.  Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in brandend maagzuur, gewrichtspijn, migraine of fibromyalgie. Bij aanhoudende, chronische uitdroging kunnen zelfs aandoeningen zoals astma, hoge bloeddruk en diabetes 2 ontstaan.

Droge mond is een noodsignaal

Heb je een droge mond? Je lichaam is dan al aan het uitdrogen. Denk niet dat thee, koffie, alcohol en gefabriceerde dranken water kunnen vervangen. Daar is geen vervanging voor mogelijk. Wanneer je koffie drinkt, thee of zelfs een biertje, raakt je lichaam meer vocht kwijt dan het drankje bevat. Je lichaam heeft puur water nodig. Wacht niet met het drinken tot je dorst hebt. Je lichaam heeft al dorst voordat je het dorstgevoel merkt. Je kunt zelfs een tekort aan water hebben terwijl je toch voldoende speeksel produceert om voedsel te kauwen.

We verwarren dorst met honger

Je lichaam heeft geen systeem voor de opslag van water zoals het dat wel heeft voor de opslag van vet. Het is volkomen afhankelijk van de hoeveelheid die jij drinkt. Bij een tekort aan water en eten past je lichaam zich aan. Tijdens dit proces kan het gevoel van dorst verward worden met het hongergevoel. Beide prikkels ontstaan namelijk door de lage energieniveaus in de hersenen. Eten om de dorst te lessen leidt zo gemakkelijk tot overgewicht.

Wil je meer weten over het belang van water en de schadelijke effecten bij een tekort ervan?
Klik op het E-book “WATER ALS MEDICIJN” om deze gratis te downloaden.

water als medicijn