Voedingsstoffen en je gezondheid

Voedingsstoffen en je gezondheid

Via de media krijgen we allerlei adviezen om vitaminen en mineralen te gaan slikken. Maar hoe weet je welke jíj nodig hebt? En hoe weet je, te midden van een gigantische keuze aan supplementen, voor welk merk je moet kiezen?

Waarom voedingsstoffen zo belangrijk zijn

Voedingsstoffen zijn noodzakelijk om de vele belangrijke functies in ons lichaam optimaal te laten verlopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onze energievoorziening en de opbouw van onze spieren en botten. Bovendien hebben we ze nodig om ziekmakende stoffen in ons lichaam te bestrijden en voor onderhoud van organen, zenuwstelsel, hormonen en ons bloed. Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn voedingsstoffen die we meestal voldoende binnen krijgen. Zij bezitten echter niet allemaal vanzelfsprekend de gewenste hoeveelheid vitaminen en mineralen die we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden. Een tekort aan voedingsstoffen vermindert onze weerstand en maakt ons vatbaarder voor allerlei ontstekingen. Een moe, lusteloos gevoel en weinig energie wordt tegenwoordig echter nog maar zelden aan onvoldoende voedingsstoffen gelinkt. We bestrijden deze klachten steeds vaker met stimulerende middelen zoals cola of koffie en medicijnen. Hierdoor belasten we ons lichaam echter nog meer, wat weer ten koste van enorme hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen gaat.

Eet jij voldoende voedingsstoffen?

Het is in onze huidige tijd niet gemakkelijk voldoende voedingsstoffen uit onze voeding te halen. Door gevarieerd en zo natuurlijk mogelijke voeding te eten, krijgen we een zo optimaal mogelijk variatie belangrijke voedingsstoffen binnen. Het eten van fabrieksvoeding, een eenzijdig eetpatroon en stress belasten juist ons lichaam. Dit gaat ten koste van enorme hoeveelheden kostbare voedingsstoffen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bewerkte voeding zelfs gerelateerd is aan een grotere kans op het krijgen van kanker en hart- en vaatziekten. In de nieuwste voedingsschijf van drie in Canada is dan ook o.a. het eten van bewerkt en rood vlees in de ban gedaan.  Wist je dat een tekort aan slechts één enkele vitamine of mineraal al een scala aan vervelende klachten veroorzaken? Zoals problemen met je spijsvertering, gewrichten, vermoeidheid, vochtophopingen, overgewicht en hoofdpijn.

Vul je voedingsstoffen aan

Het aanvullen en optimaliseren van voedingsstoffen door middel van supplementen kan bijdragen aan een optimaal herstel, werkt preventief én laat je lekkerder in je vel zitten.  Het mag echter nooit de plaats van goede voeding innemen! Veel supplementen en vitaminepillen zijn helaas van zeer slechte kwaliteit. De vorm, kwaliteit en biologische activiteit er van is doorgaans belabberd. Bekijk de ingrediëntenlijsten maar eens en controleer de naam van iedere stof met behulp van Google. Het is vaak een berg chemisch-synthetische zoetstoffen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen en bewaarmiddelen. Ga liever voor supplementen van hoogstaande natuurlijke kwaliteit en optimale werkzaamheid. Deze hangt op zijn beurt af van de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Een nutriënt dat snel wordt opgenomen maar daarna weer snel wordt afgebroken, heeft immers niet voldoende tijd om zijn werking te kunnen doen.

Check jouw gezondheidsstatus

Wil jij weten of je de juiste supplementen gebruikt, je voedingspatroon eens echt goed tegen het licht houden of heb je last van gezondheidsklachten? Dit kan! Tijdens een consult kijken we naar je leeftijd, leefstijl, voedingspatroon, eventuele klachten en ziektebeelden. Voorafgaande aan het consult ontvang je online een hiervoor speciaal ontworpen vragenformulier.
Op verzoek kun je het consult uitbreiden met een EMBtest.  Behalve de status van je mineralen- en vitaminehuishouding ontvang je dan ook een analyse over je hormonen, spijsverteringsorganen, allergieën en nog veel meer belangrijke gezondheidsindicaties. Een eenvoudige vingerprik is hiervoor voldoende. Bel voor een afspraak of meer informatie 0612368398 of mail naar info@voedingbewustzijn.nl.