Orthomoleculaire therapeuten; Wil je eindelijk wel eens van je klachten af, of zijn er wel eens van die momenten dat je weerstand net even wat minder is? Loop je al een tijd rond met klachten zoals: vermoeidheid, spijsverteringsklachten, vochtophopingen, gewrichtsklachten, huidirritaties, overgewicht, allergische klachten, hoofdpijn of een vervelende griep die maar niet over wil gaan?  Je hebt op diverse manieren geprobeerd de symptomen te bestrijden, echter zonder (blijvend) resultaat. Je vraagt je af wat nu verstandig is. Hoe kom je achter de oorzaak van je klachten? Waar moet je beginnen? Ben je misschien ergens allergisch voor of mis je één of andere voedingsstof?  Misschien drink je weinig water? Het antwoord op deze en veel andere vragen is met orthomoleculaire therapie dichterbij dan  je denkt.

Ontdek de oorzaak van jouw klachten

Niemand is hetzelfde. Persoonlijke omstandigheden zoals leeftijd, gebruik van medicijnen, erfelijke factoren en stress kunnen een oorzaak zijn voor een onbalans in de cellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er ook een niet te verwaarloze relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Veel mensen lopen onnodig lang met (chronische) klachten rond. De orthomoleculaire therapie is niet gebaseerd op symptoombestrijding, maar behandelt de oorzaak van je gezondheidsklachten.  Factoren als  uitlaatgassen, pesticiden, verkeerde e-nummers, alcoholgebruik, almagaanvullingen, emotionele blokkades, trauma’s, stralingen of slechte voedingsgewoonten en/of leefstijl kunnen op de langere termijn een scala aan klachten veroorzaken. Zij beroven je lichaam van grote hoeveelheden vitaminen en mineralen. De aldus ontstane voedingstekorten kunnen een scala aan fysieke én psychische klachten veroorzaken.

Een nieuwe start op weg naar gezondheid!

Orthomoleculaire therapeuten zijn erop gericht je gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Door het optimaliseren en in stand houden van al je lichaamsfuncties. Iedereen is uniek en ieders situatie is anders. Hoe steek jij in elkaar? Wat heeft jouw lichaam nodig? En wat niet? Nadat de status van je gezondheid in kaart is gebracht worden eventuele tekorten aangevuld. Je lichaamscellen (onze bouwstenen) worden voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Hierdoor krijgt je lichaam de kans zich te herstellen. Met als resultaat: je voelt je lekkerder in je vel! Orthomoleculaire therapie kan ook preventief worden ingezet voor een zo vitaal mogelijke oude dag.

Wil jij weten hoe jou lichaam er voorstaat, je voedingspatroon eens echt goed tegen het licht houden of  heb je last van gezondheidsklachten? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Met behulp van de EMBtest is het mogelijk een duidelijk overzicht van je huidige gezondheidsstatus te krijgen. Dit bevordert zowel de effectiviteit als de kwaliteit de behandeling. Bel voor meer informatie 0612368398 of mail naar info@voedingbewustzijn.nl