After-diner ontstekingen na het eten

After-diner ontstekingen na het eten

De after-diner ontstekingen. Na het eten van een maaltijd zien we altijd een stijging van ontstekingsmarkers in ons bloed. Dat noemen we postprandiale (“na het eten”) ontstekingen. Zodra er calorieën binnenkomen, komt ons immuunsysteem in actie. We kunnen niet eten zonder immuunreactie. Dit fenomeen kunnen we verklaren vanuit de evolutie.

After-diner onstekingen na het eten noodzakelijk kwaad

In de oertijd ging eten altijd samen het binnenkrijgen van schimmels, bacteriën en parasieten. Ging je eten, dan moest ook je immuunsysteem aan de slag om die weer onschadelijk te maken. In natuurlijke voeding echter  zitten een hoop vitamines, mineralen en andere ontstekingsremmers. Dezelfde voedingssoorten die de ontstekingen in gang zet bevat dan ook stoffen die de ontstekingen weer remmen! Veel voeding is tegenwoordig  (chemisch) bewerkt en activeert dus ons immunsysteem en ontstekingen maar remt deze niet meer. Wanneer een ontsteking ontspoort spreken we van een stille ontsteking. Stille ontstekingen zijn vaak een onderliggende oorzaak bij alle ouderdomsziekten maar ook bij hart- en vaatziekten en diabetes.

Houdt onstekingen in de hand

Meer dan tachtig procent van ons immuunsysteem bevind zich in onze darmflora. We kunnen onze spijsvertering en darmflora op een zeer eenvoudig wijze helpen. Door een half uur voor ons eten tot en een half uur na ons eten weinig of niets te drinken. Het voedsel krijgt zo de tijd om door de maagsappen bewerkt te worden. Door het verdunnen van onze maagsappen verlaat het voedsel slecht verteerd de maag. In de darm aangekomen gaan deze onverteerde etensresten gisten met alle gevolgen van dien.

Glutazamyne is een complexformule ter ondersteuning van de spijsvertering en een gezond darmslijmvlies. Het is betrokken bij een zeer groot aantal stofwisselingsprocessen. Door de stofwisseling van eiwit, vet en koolhydraten te bevorderen verbetert ook de zuur-basebalans. Het is een belangrijk onderdeel voor een gezond darmslijmvlies en het immuunsysteem.

Conclusie: Met spijsverteringsenzymen bevorderen we onze darmflora en dus ons immuunsysteem.