Detoxen: Reiniging voor je gezondheid én je gewicht!

Detoxen: Reiniging voor je gezondheid én je gewicht!

Detoxen? Ook al leef je nog zo gezond, het is onmogelijk om jezelf volledig te beschermen tegen het opslaan van  giftige stoffen in je bind- en vetweefsels. Opgeslagen toxines hebben vaak een directe band met overgewicht en zijn vaak de oorzaak van veel ontstekingsproblemen. Het is vaak het gevolg van geneesmiddelen, toxinen, verkeerde voeding, roken, drinken, te weinig bewegen, chemische stoffen, een verstoorde zuur-base evenwicht,  straling en/of een onvolledig vertering van voeding. Maar ook van emotionele en mentale stressoren. Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam kan de hoeveelheid giftige stoffen op een bepaald moment gewoonweg niet meer aan. Dit leidt tot allerlei vage klachten zoals energietekort, hoofdpijnen, huidklachten, spier- en gewrichtspijnen en stemmingswisselingen. Deze situatie kan uiteindelijk tot chronische ziekten en een versnelde veroudering leiden. Voor een optimale gezondheid is het dus nuttig je lichaam op gezette tijden te reinigen en te ontgiften.

Detoxen werkt  zowel preventief als genezend

In deze periode ontdoet ons lichaam zich met behulp van de lever, nieren, gal en darmen van gif- en afvalstoffen. Als deze uitscheidingsorganen echter overbelast zijn kan je lichaam de toxische stoffen niet kan afvoeren. Een goede detox of afvalperiode heeft dus alleen kans van slagen als deze organen ondersteund worden!  De vrijgekomen afvalstoffen zijn toxisch en mogen beslist niet te lang in je lichaam rondzwerven omdat zij agressief inwerken op lichaamscellen. Bij gebrek aan voldoende voedingsstoffen zullen vrijgekomen toxines echter weer elders in het lichaam opgeslaan.

Detoxen: Bereid je goed voor

Stel je gaat enkele dagen alleen sapjes drinken of je eet lager dan drie dagen niet of nauwelijks. Je bent dan niet alleen je spieren aan het “opeten” maar ook je stofwisseling zal vertragen en je komt voedingsstoffen tekort. Je lever en nieren kunnen zonder extra ondersteuning de nodige nutriënten grote hoeveelheden vrijgekomen afvalstoffen niet afvoeren en zullen deze elders in je lichaam weer opslaan. Behalve dat vervelende ontgiftingsverschijnselen zoals vermoeidheid en hoofdpijn kunnen optreden, verzwak je, vermeerdert je vetopslag en raakt je hormoonhuishouding verstoord. Dit alles werkt ontstekingsbevorderend en maakt dat je meer vatbaar wordt voor ziekte. Voor dat je met een detox start dienen eventueel aanwezige ontstekingen in het lichaam geneutraliseerd te worden. Daarna behoren het nuttigen van voldoende water, groente, fruit, bewegen en slapen een vast onderdeel van de detox te zijn.

Detoxen en wat je er van kunt verwachten

Een volwaardige detox heeft alles in zich om het lichaam van binnen uit te zuiveren, zorgvuldig te ontgiften en weer optimaal te voeden waardoor het zich kan herstellen.  Om een detox goed te laten verlopen is ondersteuning van de detox- en uitscheidingsorganen dus essentieel. Kies een reinigingsvorm en tijdsduur die het beste bij jou en je leefstijl past. Zelfs een eenvoudige kuur met aanpassingen van je huidige voedingspatroon (gezonder eten, weglaten van tussendoortjes met ondersteunende middelen) kan een groot detox-effect hebben, mits deze met de juiste voedingsstoffen wordt ondersteund. Deze vorm kan eventueel gecombineerd worden met intermittent fasting. Welke vorm je ook kiest, tijdens de detox kunnen altijd oudere klachten kortdurend in een mildere vorm terugkomen. Ga dus goed voorbereid van start en houdt ook rekening met eventueel medicijngebruik. Kies vooral de vorm en tijdsduur die bij je past en zorg in ieder geval voor ondersteunende middelen.

Na je detox zul je meer energie ervaren, betere opname van nutriënten hebben, meer prestatievermogen,een betere mentale fitheid  én enkele kilo’s lichter zijn. Wil je meer informatie over de mogelijke detoxen mogelijkheden en detoxpaketten of begeleiding?  Bel of mail naar info@voedingbewustzijn.nl Tel. 0612368398