Gezond en slank zonder dieet

Gezond en slank zonder dieet

Gezond en slank worden zonder dieet of calorieën tellen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door ons eigen lichaamsvet gebruiken als brandstof voor onze energie. Door de  zogenaamde vetverbrandingOf door voeding zó te combineren dat we deze veel gemakkelijker verteren. Maar ook intermittent fasting werkt echt. Hierbij worden tijdelijke (korte) vastenperiodes ingelast. Dit zijn slechts enkele van de vele methoden die er zijn. Elke methode op zich kent weer een scala aan variaties. Ontdek de voor jouw meest geschikte methode en wordt zowel gezonder als slanker. Zonder jojo-effect.

Afvallen is maatwerk

Elke methode kent op zich weer een scala aan mogelijke variaties en de truc is om voor jou een persoonlijke aanpak te realiseren die haalbaar en comfortabel is. Dus geen dieet maar een aanpassing in je leefstijl die je na een maand als vanzelfsprekend ziet. Samen ontwikkelen we voor jou de beste, persoonlijke methode. Ik hou daarbij rekening met je planning, voorkeuren, eventuele allergieën en dergelijke. Het moet gemakkelijk inpasbaar in je leefstijl en goed vol te houden zijn. Het is gezond en effectiever dan menig dieet. Je zult je al snel fitter, energieker en gezonder voelen.

Spijsvertering en  afvallen

Spijsvertering en gewichtsverlies zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uit onderzoek naar de reden van gewichtstoename blijkt dat 50% van alle mensen waarbij het gewicht is toegenomen, verschillende lichamelijke oorzaken verantwoordelijk zijn. Zoals een verminderde spijsvertering. Je spijsvertering zorgt er voor dat voedingstoffen (vitaminen en mineralen) uit je eten door het lichaam in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. Tekorten aan voedingsstoffen veroorzaken al snel een disbalans in onshormonaal stelsel. Dit kan een reden zijn waarom je niet afvalt. Ondanks dat je sport en op je voeding let. Zo is er een verband aangetoond tussen een tekort aan vitamine D en gewichtstoename. Maar ook tussen gewichtsafname en vitamine D suppletie.  Een tekort aan vitamine D, magnesium of ijzer heeft niet alleen direct een negatieve invloed op de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt. Het beïnvloedt ook op je immuunsysteem en metabolisme (stofwisseling).

Hoe boek je het beste resultaat?

Vermijdt crashdiëten, sapkuren, afslankpillen, hormoonkuren, allerlei super diëten en diëten waarbij je een bepaalde voedingsstof, zoals koolhydraten, of combinaties van voedingsstoffen, niet mag eten. Of juist in overvloed mag eten. Dergelijke tijdelijke interventies beïnvloeden de snelheid van je metabolisme op een manier die je liever niet hebt.
Een EMB test kan je helpen door de feiten op een rijtje te zetten. Hoe zit het met jouw darmflora/vertering? Heb je geen voedingsstoffen tekort? Ben je soms verzuurd? Etc. Bel voor meer informatie Voedingbewustzijn 0612368398