Gun jezelf het effect van een goede detox reiniging

Gun jezelf het effect van een goede detox reiniging

Aan de ene kant is detox hip, aan de andere kant stammen de eerste vormen van reiniging al uit de oudheid. Van oudsher is dit een tijd die bedoeld is voor bezinning en ons lichaam te versterken door reiniging. De belasting van afvalstoffen op onze organen en ons lichaam is immers vaak (te) groot. Veel mensen voelen het wel, maar hebben niet in de gaten wat er aan de hand is. Ze voelen zich moe, futloos, opgeblazen, hebben obstipatie, problemen met spieren of gewrichten, hoofdpijn, slapen slecht of zijn snel geïrriteerd enz. Vaak denken we dat er een reden voor is het er gewoon bij hoort. Pas als we echte klachten krijgen gaan we bewuster kijken.

Ons lichaam reinigt zichzelf

Ontgiften is een volkomen natuurlijk lichaamseigen proces. Nadat je iets verkeerds gegeten hebt, word je immers misselijk. Je moet overgeven en krijgt diarree of je moet extra veel plassen. Soms begin je zelfs te transpireren of krijg je koude handen en voeten of een koude neuspunt. Je lichaam voert op deze manier de gifstoffen snel af. Niet alleen je lever, ook je darmen, nieren, longen en je huid zorgen dus voor de afvoer van toxines en houden je lichaam gezond. Kunnen zij de aanvoer van afvalstoffen niet aan, dan treedt ons ‘noodsysteem’ in werking. Via tranen, oorsmeer, vaginale afscheiding, menstruatie, zaadvocht en bloedende aambeien probeert het lichaam zich alsnog van de afvalstoffen te ontdoen. De toxines, die dan nóg niet verwijderd zijn, worden opgeslagen in onze vetcellen. Oók in vetcellen rond en in onze organen. Op langere termijn draagt dit bij aan het ontstaan van allerlei ziekten.

Waarom toch een detox reiniging?

Vaak voelen we het wel, maar hebben niet in de gaten wat er aan de hand is. We voelen ons moe, futloos, opgeblazen, hebben obstipatie, problemen met spieren of gewrichten, hoofdpijn, slapen slecht of zijn snel geïrriteerd, enz. Pas als er echte klachten ontstaan, gaan we deze bewust aanpakken. Door een dieet, detox of (meer) sporten proberen we ons te ontdoen van (over)gewicht en allerlei vervelende klachten. Hierbij komen echter veel toxines, die in onze vetcellen opgeslagen zitten, vrij en belasten we met name onze lever, darm en nieren juist extra! Hierdoor krijgen deze belangrijke organen minder capaciteit. Zo kan een vervette lever bijvoorbeeld niet voldoende schildklierhormoon aanmaken en een ‘vuile’ darm geen immuuncellen. Door tegelijkertijd ook organen te ondersteunen en reinigen, kan ons lichaam echt optimaal herstellen.

Detox reiniging op de voor jou pretigste manier

Of je nu je lichaam wilt reinigen voor gezondheidsverbetering of gewichtsverlies, doe dit dus niet onvoorbereid. Er zijn zeer veel verschillende manieren om te detoxen. Je bepaalt zelf welke manier voor jou het meest geschikt is. Dit kan kort en heftig, maar ook wat rustiger en iets langer. Wil je dierlijke eiwitten mijden? Of juist niet? Gebruik je medicijnen? Welke leefstijl wil je zo veel mogelijk handhaven? Wat is je ultieme doel? Dit zijn maar enkele voorbeelden waar je rekening mee moet houden om succesvol resultaat te behalen. Bovendien voorkom je zo ontgiftings-symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

Contraindicaties detox reniging

Uitputtingstoestanden, direct na operaties, kanker, ernstige ziekten, acute infecties (bv longontsteking), gebruik van zware medicamenten, tijdens de zwangerschap en borstvoeding, jonge kinderen, (hoog)bejaarden, boulimia, anorexia, psychische ziekten.

Voedingbewustzijn helpt je bij het maken van een verantwoorde keuze voor een persoonlijk detox-pakket met volledige ondersteuning. Wil je vooraf weten hoe je lichaam er voor staat? Dan is de EMB test echt iets voor jou. Voor meer informatie bel 0612368398 of mail info@voedingbewustzijn.nl