Darmflora bepaalt immuunsysteem

Darmflora bepaalt immuunsysteem

Darmflora die gezond is kent geen overgewicht. Ben je van plan om definitief korte metten met je overgewicht te maken? Vergeet dan alle “goed bedoelde”  eenzijdige diëten en het calorieën tellen! Het vertraagt je stofwisseling en je hormonen raken uit balans. Bovendien wordt je er prikkelbaar van. Op de langere termijn houd je het niet vol. Je lichaam krijgt namelijk lang niet alle benodigde voedingsstoffen binnen. Je lijf protesteert dan terecht. Bovendien is de kans groot dat je spieren afbreekt en je lichaam raakt verzuurd. Met als gevolg stille ontstekingen en gewichtstoename! Door je darmflora te herstellen, pak je tevens de oorzaak van je vetopslag aan. Het gevolg is een betere gezondheid én gewichtsverlies op de koop toe!

Oorzaken verstoring darmflora (dysbiose)

 • Antibiotica.
 • Langdurige of frequente obstipatie.
 • Chloor en andere bacteroïcide chemicaliën (zware metalen, medicijnen, fluor e.d) die zich in het drinkwater bevinden.
 • Vlees uit de bio-industrie met antibiotica.
 • Overmatig alcohol gebruik/misbruik.
 • Overmatig suiker-, vet- en dierlijk eiwitgebruik (bijvoorbeeld kaas, vlees, melk).
 • Eten van bedorven voedsel, voedselvergiftiging.
 • Langdurig vasten. Of niet eten, zoals bij eetstoornissen.
 • Verteringsstoornissen (onvoldoende maagzuur, slechte galfunctie, slechte pancreasenzymen productie, slechte darmperistaltiek).
 • Infecties.
 • Darmoperatie, bestralingstherapie en chemokuur.
 • Medicijngebruik (bijvoorbeeld de NSAID’s, dit zijn ontstekingsremmers).
 • Emotionele en fysieke stress.

Gevolgen van dysbiose darmflora

· Opstapeling van onverteerde voedingsresten die gaan gisten en rotten met als gevolg
· Ophoping van toxische stoffen
· Ongewenste bacteriën en virussen, parasieten, schimmels o.a. candida albicans
· Vermoeidheid en lusteloosheid
· Hoofdpijn
· Diarree, eventueel afgewisseld met constipatie
· Overgewicht door het extra vet en/of vocht vasthouden om het teveel aan toxische stoffen, dat niet door de lever, darmen, nieren, longen kan uitgescheiden worden, op te slaan
· Talrijke ziektes en aandoeningen worden in verband gebracht met dysbiose: zwak immuunsysteem met regelmatige infecties door bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, protozoa, wormen,…; reumatische klachten, multiple sclerose, kanker, aids, bloedarmoede, nervositeit, oververmoeidheid, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, allergieën en intoleranties, huid- en haarproblemen, slapeloosheid
· Slechtere opname van vitamines, mineralen, sporenelementen
· Slecht ruikende adem kan het gevolg zijn van rotting in de darmen
· Zwakkere weerstand tegen infecties zoals griep en verkoudheid

Hoe herstel je je darmflora

Het “resetten” van je darmflora gebeurt in drie fasen. Namelijk riniging, herstel en opbouw. Tijdens het reinigen worden opgehoopte gifstoffen en ziekmakende afvalstoffen verwijderd. Je darmen kunnen zich dan herstellen en de opbouw van de darmflora kan beginnen. Doordat het lichaam weer in staat voedingsstoffen en zuurstof op te nemen krijgt het meer energie. Bovendien krijg je minder lichamelijke klachten en een stralende huid. Eventuele tekorten uit het verleden kunnen nu met vitamines en mineralen aangevuld worden. Zo ontstaat er een hormonale balans en een gezonder gewicht. Zonder jojo-effect. Doordat het lichaam nu voldoende vitaminen en mineralen heeft blijft het niet om voeding zeuren. Dit doet alleen een ondervoed lijf.

Conclusie:
Een goed werkende darmflora? Je beste verdeding tegen ziektes en overgewicht!