Akkermansia de natuurlijke vetverbrander

Akkermansia de natuurlijke vetverbrander

Akkermansia vermindert vetcellen, normaliseert je bloedsuiker en cholesterol

De westerse en moderne levensstijl kent vaak voedingsgewoonten met veel vet en weinig vezels, sedentaire gewoonten (veel zitten), geneesmiddelengebruik, etc. Dit kan leiden tot een verslechtering van darmflora én darmwand. Wanneer ziekteverwekkende bacteriën (zoals toxinen) en stofwisselingsproducten door de darmwand kunnen, ontstaan er o.a. maag- en darmstoornissen en (laaggradige) ontstekingen. Hierdoor ontstaan ook niet darm-gerelateerde klachten. Zoals te veel buikvet, verhoogde bloeddruk, verhoogd suiker- en/of vetgehalte in het bloed. Al deze aandoeningen hebben uiteindelijk weer een correlatie met cardio-metabolische risicofactoren. Zoals insulineresistentie, te hoog cholesterol en een te hoog BMI.

Akkermansia herstelt de darmwand en je gezondheid

De bacterie Akkermancia miniciniphila wordt vooral geassocieerd met een betere gezondheid van de mens. Deze bacterie is rijkelijk aanwezig in moedermelk, in de darmen van zuigelingen en slanke personen (zonder diabetes). Daarentegen komt de Akkermansia minder voor bij mensen met verschillende aandoeningen zoals zwaarlijvigheid, diabetes, darmontstekingen, leverziekten en chronisch alcoholgebruik. Dagelijkse suppletie van Akkermancia muciniphila kan de ontwikkeling van zwaarlijvigheid en stofwisselingsstoornissen (veroorzaakt door een vetrijk dieet) volledig kan blokkeren. Door verbetering van de barrièrefunctie van de darm, het verhogen van energieverbruik en de uitscheiding van energie in de ontlasting vermindert Akkermansia de toename van vetmassa en het lichaamsgewicht.

Akkermansia muciniphila

Herstel van de darmbarrière met Akkermansia kan de vicieuze cirkel van laaggradige ontstekingen doorbreken. Deze keert dan in een vroeg stadium (buikvet en bloedsuikerspiegel zijn al wel verhoogd maar hebben nog geen kritieke waarden) het ziekteverloop om.